Vandtest og målere

En af de hyppigst testede og vigtige parametre i akvarier er pH. Uanset om du holder discus, afrikanske cichlider eller andre akvariefisk, er det afgørende for fiskenes trivsel, at du ved, hvad dit akvariums pH-område skal være og at du overvåger den

Viser alle 27 resultater

Hvad er pH?

pH er et mål for hydrogenionkoncentrationen i dit vand; jo højere koncentrationen er, jo surere er vandet. pH vurderes på en skala mellem 0 og 14, hvor nul er den mest sure og 14 den mest basiske (alkaliske). En neutral pH er 7; de fleste fisk kan leve i et generelt område mellem 6 og 8. Men selv små variationer i disse tal kan betyde problemer i dit akvarier.
Ideelle pH-aflæsninger adskiller sig mellem de to vigtigste akvariekategorier – ferskvand og saltvand. Ferskvandsakvarier kan have store forskelle i deres pH-krav afhængigt af den type fisk, du holder, og deres naturlige geografiske oprindelse.

For eksempel findes ferskvandsgruppen af fisk Discus naturligt i Amazonfloden i hele Sydamerika og kræver generelt en lavere akvarie-pH, mellem 5,0 og 7,0. Korrekt pH for ferskvandsakvariegrupper som afrikanske ferskvandsciklider (fra steder som Malawi-søen) er en højere pH i intervallet 7,8 til 8,5. Mange tropiske fisk, såsom guppyer, foretrækker et pH-område på 6,8 til 7,2. Saltvands- og koralrevsakvarier kræver generelt en pH-værdi på 8,0 til 8,3.

Hvordan påvirker pH akvarier?

Vandkemi er en nødvendighed for succes i dit akvarium. Ikke alle akvarier kræver den samme vandkemi. pH er en stor del af den forskel.

Når vandets pH stiger, stiger procentdelen af ​​ammoniak i sin mere giftige form. Ammoniakudskillelse forringes også ved højere pH-niveauer, hvilket begrænser en organismes evne til at rense sig selv for affald.

At holde dit akvariums pH stabil reducerer stress hos dine fisk  og hjælper dem med at modstå sygdomme.

De vigtigste ting at overveje, når du begynder at teste dit akvariums pH, er, hvilke fiskearter du har, hvad deres kendte pH-krav er, og hvordan man opretholder det korrekte pH-område for dem.

Uanset hvad, må du aldrig øge eller sænke din pH for meget på kort tid. (Visse arter af fisk kan være meget mere følsomme end andre over for udsving) Overvågning og vedligeholdelse af din pH dagligt er bedst.

 

 

DIN KURV
//
Din kurv er tom
0
//