Vandbehandling til dit akvarium

Et smukt akvarium kommer ikke af sig selv. Optimer dit akvariums sundhed med vandbehandling! Beskyt dine fisk mod skadelige stoffer, oprethold den rette balance og forebyg sygdomme. Skab et klart og æstetisk tiltalende akvarium. Invester i vandbehandling for langvarig succes.

Drømmer du om at have et smukt akvarium

men ender med konstant at kæmpe for at holde alger i skak? Det er en velkendt kamp, ​​som mange af os har været igennem, så lad os prøve at få en bedre forståelse af de grundlæggende årsager til alger. For de mest almindelige typer, der findes i ferskvandsakvarier, og hvordan man får overtaget.

Er alger dårlige for en akvarium?

I modsætning til hvad mange tror, ​​er alger ikke kun dårligt. Ligesom planter bruger de fotosyntese til at omdanne lys og organiske næringsstoffer i vandet (såsom fiskeaffald) til ny algevækst. Det betyder, at de også producerer ilt om dagen og indtager det om natten. I modsætning til planter er alger en mindre kompleks livsform og kan derfor overleve under “værre” forhold end planter, hvilket betyder, at de kan absorbere flere bølgelængder af lys og forbruge forskellige forbindelser, som planter ikke kan bruge.

Alger er faktisk en god ting for dit akvariums økosystem, fordi mange fisk og hvirvelløse dyr kan lide at spise det, og det hjælper med at rense vandet som en form for filtrering. Derudover kan visse alger se attraktive ud og få et akvarium til at virke mere naturligt. De fleste mennesker kan dog ikke lide deres udseende, især i akvarier med planter, da det blokerer udsigtsområdet i et akvarium.

Virkeligheden er, at der ikke er noget, der hedder et perfekt akvarium, der er 100% fri for alger. Forestil dig, at du har en nabo med en velplejet græsplæne. Selv de vil få lejlighedsvis ukrudt (som alger i et vandlandskab), som skal håndteres. Lad os nu antage, at din knap så pæne græsplæne har fem mælkebøtter, der er blevet høje. Slår du græsplænen, så vil det se ud, som om du ikke har noget ukrudt. På samme måde skal vi lære at kontrollere alger på en god måde, så du ikke kan se dem, og akvariet ser praktisk talt pletfri ud..

Hvorfor har min akvarium så mange alger?

Alger kommer af en ubalance af næringsstoffer og belysning i dit akvarium. Dybest set har dine planter brug for den helt rigtige mængde belysning og næringsstoffer for optimal vækst. Giver man dem for meget lys og ikke nok næring som byggesten til at vokse, vil algerne udnytte det overskydende lys og formere sig. Hvis du giver mange næringsstoffer, men ikke nok lys (som regulerer, hvor hurtigt planter kan udnytte næringsstofferne), så vil alger udnytte de ekstra næringsstoffer. For at gøre tingene værre er det næsten umuligt at opnå et perfekt afbalanceret akvarium, for selvom du balancerer alt i dag, vil dine planter vokse konstant, eller du vil beskære dem, og dermed ændre mængden af ​​næringsstoffer og belysning, de har brug for.

 

Algefjerner til akvarium

Lidt gode råd.

  • Rens gruset med en bundrenser for at fjerne affald og snavs.
  • Rengør akvariefiltrene. Bare skyl under koldt vand. BRUG IKKE SÆBE!
  • Øg vandgennemstrømningen med et højere klassificeret filter eller supplerende effekthoveder
  • Reducer fodring af fisk til én gang hver anden dag
  • Udskift pærer, hvis de er ældre end 6 måneder, da deres lysspektrum ændrer sig, når de ældes, hvilket ofte fremmer algevækst
  • Brug en nitratfjerner. Nitrat er en primær fødekilde for alger og en af de største årsager til algeudbrud i akvarier
  • Stop alle kosttilskud og gødning
  • Den bedste måde at forebygge alger på er at være proaktiv. Brug en nitratfjerner til akvariet, selvom nitraterne er lave
  • Gør ovenstående regelmæssig og vær konsekvent i vedligeholden.
DIN KURV
//
Din kurv er tom
0
//