Fiskefoder til dine akvariefisk

Fiskefoder af god kvalitet er vigtigt for dine akvariefisk. Der er et væld af forskellig slags fiskefoder til rådighed på markedet i dag, og det kan være svært at finde rundt i. Læs vores praktiske guide til at vælge det rigtige foder til din fisk i bunden af siden. Vi har fiskefoder som Tetra, Tropical, JBL, Artemia Koral. Brug evt søgefeletet i toppen af siden

Hvad skal jeg vælge af fiskefoder

Flagefoder eller foderpiller er de mest populære slags fiskefoder der findes. Flagefoder som langt de fleste akvariefisk spiser, er et komplet foder, hvilket betyder, at du i princippet kan fodre med flagefoder hver dag hele fiskens liv.

Flagefoder

Flagefoder starter som flydende mad, som derefter langsomt synker, efterhånden som det tager vand. Fordelen er, at overflade-, mellemvands- og bundlevende fisk alle har en chance for at spise den. Store fisk kan fodres med store flager, og du kan også  smuldre det og fodre små fisk. En fremragende all rounder.

Foderpiller

Foderpiller kan enten være flydende eller synkende og bruges normalt til store fisk, som kan have hele piller i munden. Flydende foderpiller er lang tid om at synke, (hvis overhovedet), så de er egentlig kun til fisk, der let vil tage dem fra overfladen, som store cichlider. De synkende foderpiller er velegnede til bundfodring af fisk som maller og pansermaller. Rovfisk vil sluge dem hele, planteædende fisk vil suge på dem, og små fisk vil også hakke på dem.

Synkende foderpiller er vigtige for sky eller nataktive fisk samt fisk der ikke svømmer op og spiser fra overfladen eller midt i vandet. Hvis du har aktive fisk, der svømmer over bundfisk, kan de kæmpe for at få flager, som normalt skulle synke ned. Det er her de synkende piller kommer ind.

Granulat

Granulat synker til bunds, og det er velegnet til mellem og store foderautomater. Kun overfladefisk kan savne noget foder, så i disse situationer bør flydende mikropiller eller flager også bruges til at fodre med. Granulat er godt til automatiske foderautomater og har tendens til at være mindre rodet end smuldrede flager, som kan blive suget ind i filteret.
Diskus foretrækker røde granulat som Tetra Prima, og hvis fiskene vil tage dem, kan granulat og pellets være gode til at tage på i vægt, vækst og kropsform.

Tabletter

Tabletter er hårde, komprimerede “madskiver”, som man kan fodre med direkte i akvariet eller sætte fast på akvarie glasset. Få fisk er store nok til at spise dem hele. I stedet er de lavet til, at fisk kan suge på dem, som f.eks maller der elsker at suge eller hakke på dem. Selv små fisk som guppyer vil ivrigt hakke i tabletfoder, og at have en foderkilde med langsom frigivelse er godt for små fisk, som har brug for at fodre ofte for at bevare kropsvægten.

Sæt en tablet fast på akvarieglasset, og du vil opleve at de fleste fisk som f.eks tetras og gouramier vil også hakke i dem – og så det jo det er sjovt at se alle dine fisk i frontglasset spise fra en tablet.

Der er mere læsestof på Tropical´s hjemmeside her

DIN KURV
//
Din kurv er tom
0
//